Sök

Varbergs kommun hamnar på delad 9:e plats i miljöfordonsstatistiken

17 april 2014Kommunstyrelsens förvaltning

Den 11 april presenterade Miljöfordon Syd tillsammans med affärsinformationsföretaget Bisnode vinnarna i *Miljöfordonsdiagnos 2013.
Av landets totala 290 kommuner, hamnar Varbergs kommun på delad 9:e plats för bästa resultat 2013 i miljöfordonsstatistiken för den sammanlagda fordonsflottan.

I kategorin högst andel trafiksäkra fordon personbilar, placerar Varberg sig på plats 9 och i kategorin energieffektivast fordonspark personbilar på plats nummer 6. Varbergs kommun arbetar sytematiskt med sin fordonspark och tar ett helhetsansvar genom att följa uppsatta mål i omställningen mot en fossilfri fordonsflotta.


Här kan du kan läsa mer om Miljöfordon Syd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ta del av statistiken och resultaten för Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 2013.


För mer information kontakta:

Marlene Garhall
Miljö- och Logistikansvarig
Serviceföraltningen
Tel: 0340-886 35
Mobil: 0703 78 86 35


*Miljöfordonsdiagnos är en granskning av fordonsparker i Sveriges alla kommuner och landsting och omfattar både personbilar och lätta lastbilar. Uppgifterna baseras på statistik från helåret 2013, som tas fram av affärsinformationsföretaget Bisnode.