Sök

Varberg presenterar: Rosenfred - en hyllning

3 juni 2015Kommunen

Nu släpper vi programmet och talarna! Se klippet där projektledare Hellen Smitterberg oss nycklarna in till Rosenfred - en hyllning, 25-27 juni, och berättar vad denna tredagarsfest för fred har att erbjuda hela familjen i sommar. Bland talarna finns Pierre Schori, Alexandra Pascalidou, Rolf Ekéus, Lena Sommestad, Nour El-Refai och många andra.

Det blir ett späckat program när hela Varberg hyllar 100-årsminnet av fredskongressen genom bland annat skapandet av tio nya resolutioner för fred. Konst och kultur är en viktig del, genom bland annat luftakrobaterna Jailton Carneiro (fd Cirque du Soleil) och Elin Lütke som uppträder på hög höjd. Dessutom gatuteater från Barcelona med gruppen Kamchàtka som dyker upp på Varbergs gator i en improviserad föreställning där publiken spelar stor roll.


Det kommer också att arrangeras flera fredsläger som unga kan delta i, och ett historiskt lajv, Vår Skyldighet, där deltagarna får prova på hur det kändes att vara en av de 200 delegaterna som samlades för 100 år sedan i Varberg för att skriva fredsstrategier.


Anmälan och mer om helheten hittar du på sidan Rosenfred - en hyllning. Men boka datumen 25-27 juni redan nu!