Sök

2019-04-01

Varberg med i cykelvänlig kampanj

Nu deltar Varberg i kampanjen Cykelvänlig arbetsplats, som kommer att pågå hela året. Syftet med utmaningen är att få fler arbetsplatser att bli cykelvänliga.

Logga Cykelvänlig arbetsplats

Kampanjen, som arrangeras av Hållbart resande väst, innebär både att göra det enkelt för cyklande medarbetare och att sänka tröskeln för de som inte börjat cykla än.

- Att delta i kampanjen är ett bra sätt att engagera arbetsgivare i kommunen att uppmuntra sin personal att cykla till och från jobbet, såväl som i tjänsten. Utöver friskare personal så påverkas hela stadens invånare positivt av att fler ställer bilen, genom bättre luft, bättre framkomlighet och minskat buller, säger Björn Pihlquist, trafikplanerare på Varbergs kommun.

Parkering och duschar
Att bli cykelvänlig handlar om allt från att se till att det finns bra parkering för olika typer av cyklar, till att det finns möjlighet att duscha och byta om. Ju fler av de förutbestämda kriterierna som en arbetsplats uppfyller, ju fler stjärnor får de på sin plakett – beviset på att arbetsplatsen är cykelvänlig.

Vinsten filmas
Fram till den 31 december 2019 kan arbetsplatser registrera deltagande och uppfyllda kriterier. De tre arbetsplatserna som jobbat på bäst uppmärksammas i ett filmklipp om Cykelvänlig arbetsplats som kommer spridas i regionen. Fler kommuner som deltar är: Borås, Göteborg, Halmstad, Kungsbacka, Mellerud, Mölndal, Stenungssund, Strömstad, Vänersborg.

Anmälan:
Du anmäler din arbetsplats sig på cykelvanligarbetsplats.se Länk till annan webbplats..
Vid frågor, vänligen kontakta:
Björn Pihlquist, bjorn.pihlquist@varberg.se, 073-231 59 87.