varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-12-21

Varberg blir officiell partner för lag-VM i bordtennis

När intresset från de stora bordtennisnationerna riktas mot Halland för lag-VM i Halmstad 2018, sätter vi också Varberg på kartan inom världssporten. I slutet av april har Varberg förmånen att arrangera träningsläger och svenska landslagets träningsmatch mot ett internationellt landslag.

Foto: Alex Carlstein

Preliminärt datum för träningslägren inför VM är 21-26 april, men vilket landslag som kommer att träna i Varberg och möta svenskarna i träningsmatchen är inte klart än. Förhoppningar är stora och målsättningen är hög att det ska bli en riktig utmaning för det svenska landslaget som nu klättrar på rankingen.

Genom evenemanget blir Varberg Official Training Camp Partner, vilket är positivt för kommunen på flera sätt.
- Vi räknar med ett stort antal besökare i samband med lägret och lag-VM, säger Martin Andersson, näringslivsdirektör på näringslivs- och destinationskontoret (NOD). Självklart har partnerskapet en positiv effekt på besöksnäringen, både runt träningslägret men också i och med mervärdet som skapas på sikt när vi stärker bilden av Varbergs som ett spännande turistmål.

Landslagens förberedande träningsläger och träningsmatchen arrangeras i samarbete med Varbergs bordtennisklubb, Svenska Bordtennisförbundet, Destination Halmstad och organisationskommittén för VM. Träningslandskampen går av stapeln i Sparbankshallen.

- Nu satsar vi på att skapa ett riktigt proffsigt arrangemang och ge våra gäster det bästa av Varberg, säger Ann-Charlotte Stenkil, ordförande i kommunstyrelsen. Vi ser också fram emot att stärka banden med föreningslivet genom samarbetet med Varbergs bordtennisklubb.

Som officiell partner får Varbergs kommun ta emot fem bordtennisbord med tillbehör. Borden kommer att placeras ut på offentliga platser inom kommunen (inomhus) och är tänkta att skapa aktivitet för både små och stora.

ikon

Nyheter