Sök

2019-06-05

Välkommen till årets nationaldagsfirande

Den 6 juni firar vi traditionsenligt Sveriges nationaldag i Societetsparken. Det blir bland annat föreningsparad, flagghissning och livemusik av Jorge Alcaide Trio. Poeten Elvira Blomqvist håller högtidstal och årets kultur- och fritidsutmärkelser delas ut. Kom och fira med oss!

Nationaldagsfirandet är en familjefest med något som passar alla. Klockan 13.30 är det högtidsstund med flagghissning och tal av poeten Elvira Blomqvist. Årets kultur- och fritidsutmärkelser och hållbarhetspris delas ut. Därefter blir det livemusik av Jorge Alcaide Trio.

Aktiviteter i parken

I Societetsparken är det full aktivitet redan från klockan 12. Konstverkstan har tillfälligt flyttat ut i gröngräset - kom och låt kreativiteten flöda. Du kan exempelvis göra din bild av en perfekt semester eller designa din egen glass. Du kan också göra pins med språkcaféteamet, besöka bokbussen, göra en ansiktsmålning eller gå en klassisk tipspromenad. På plats finns även foodtrucks, botanisera bland massor av god mat.
Programmet i parken pågår klockan 12-16. Det är fri entré.

Program

Huvuddelen av firandet pågår i Societetsparken men det är även programpunkter på andra platser. Det blir bland annat flagghissning på Varbergs torg, vernissage på Galleri Hamnmagasinet och föreningsparad genom staden. Under nationaldagen pågår också Friskusloppet vid Södra fästningshörnan. Nationaldagen avslutas med svensk körlyrik i Varbergs kyrka.

Hela programmet hittar du här.