Sök

2018-06-01

Välkommen till årets nationaldagsfirande

Den 6 juni firar vi traditionsenligt Sveriges nationaldag i Societetsparken. Det blir bland annat föreningsparad, flagghissning och svenska sånger av Simone Moreno. Journalisten Anna Roxvall håller högtidstal och årets kultur- och fritidsutmärkelser delas ut. Kom och fira med oss!

Nationaldagsfirandet är en familjefest med något som passar alla. Klockan 13.00 är det högtidsstund med flagghissning och tal av den prisbelönta journalisten Anna Roxvall från Träslövsläge. Årets kultur- och fritidsutmärkelser och miljöpris delas ut. Därefter bjuder Simone Moreno på svenska favoritsånger.

Aktiviteter i parken

I Societetsparken är det full aktivitet redan från klockan 12. Gör sommarpins eller miniflaggor hos Konstverkstan som tillfälligt flyttat ut i gröngräset. Testa på akrobatik och cirkuskonster eller gå en klassisk tipspromenad. Eller varför inte göra en ansiktsmålning? På plats finns även foodtrucks, botanisera bland massor av god mat eller svalka dig med en glass.

Programmet i parken pågår klockan 12-16. Det är fri entré.

Program

Huvuddelen av firandet pågår i Societetsparken men det är även programpunkter på andra platser. Det blir bland annat flagghissning på Varbergs torg, vernissage på Galleri Hamnmagasinet och föreningsparad genom staden. Under nationaldagen pågår också Friskusloppet vid Södra fästningshörnan. Nationaldagen avslutas med svensk körlyrik och halländsk folkmusik i Varbergs kyrka.

Hela programmet hittar du här