Sök

varningsikon

Observera att denna händelse är avslutad och att informationen inte längre är aktuell!

Händelsen med vattenläcka i Tvååker/Himle avslutad

2017-02-27

Tvååker och Himle: Koka vatten som ska användas som livsmedel

Uppdaterad måndag kl 15:16: Allmänheten i Tvååker och Himle uppmanas att koka vattnet. Vattenläckan har lokaliserats och samtliga hushåll utom två ska ha fått fått vattnet tillbaka i sina kranar. Bosgårdsskolan samt Snickern förskola och Sunnanängens förskola har under måndagen stängts men håller öppet som vanligt igen på tisdagen.

Kartbild över Himle och Tvååker

Klicka för att öppna i större format

Koka vattnet som ska användas som livsmedel

Som en förebyggande åtgärd rekommenderar Vivab att de som i nuläget har vatten, både i Tvååker och i Himle, att koka vattnet.

Området som berörs av den förebyggande kokningsrekommendationen är inringade på kartan som Vivab tagit fram. Klicka för att se den i större format.

Vattentankar har körts ut

De vattentankar som körts ut används till prioriterade kunder i Tvååker (vård- och serviceinrättningar). Eftersom det nu finns vatten i ledningsnätet kommer inga tankar att köras ut till allmänheten. Läs mer på vivab.se/tvaaker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skola och förskolor öppna som vanligt på tisdag

Imorgon tisdag (28 februari) hålls Bosgårdsskolan samt Snickern och Sunnanängens förskolor öppet som vanligt igen. Skolskjuts med buss går enligt ordinarie tidtabeller.

I övrigt fungerar den kommunala verksamheten som vanligt.