Sök

Tredagarsfesten har startat!

26 juni 2015Kommunstyrelsens förvaltning

Du missar väl inte helgens spännande och späckade program i Rosenfred - en hyllning? Det erbjuds något för alla när Varberg håller fest för fred.

Fredagens program (den 26/6) inleds klockan 13.30 med gatuteater utanför Varbergs kyrka. Klockan 15.00 startar programmet på Rosenfredsskolans skolgård med konferencier Nour El Refai och bland annat uppvisning av luftaktrobatik och streetdance. Klockan 16.30 påbörjas ceremonin för att hedra minnet av den historiska fredskongressen 1915. Obs! Ceremonin äger rum i skolan aula. Evenemanget är fullbokat men för att fler ska få möjlighet att delta livestreamas det på Bio Capitol (gratis inträde). Klockan 18.00-19.15 är det dags för spännande fredssamtal i Societetsparken och klockan 21.00 bjuds på föreställning med Teater Albatross i Norra fästningshörnan. Både ceremonin i Rosenfredsskolan och fredssamtalet i Societetsparken teckenspråkstolkas.


Läs mer om inbjudna talare och artister i programmet, som du hittar här Pdf, 3.9 MB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 3.9 MB).
I programmet finns också information om pridefestivalen och allt annat som händer under lördagen och söndagen (den 27-28/6).