varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-10-26

Taklagskalas på förskolebygge

Att det var en grå och regnig förmiddag igår märktes inte på byggarbetsplatsen på Brunnsberg. Redan klockan 9.00 stod 17 barn i 4-5 årsåldern redo att hjälpa till med förberedelserna av projektets taklagskalas.

– Av tradition bjuder man hantverkarna på fest när taket är klart. Att fira detta tillsammans med barnen som ska gå på förskolan känns extra kul, säger Jenni Wennerström, projektledare på Varbergs Fastighets AB.

Till tonerna av discomusik klipptes och knöts de vackraste kransarna, sex stycken, en krans per framtida avdelning. Micael Åkesson, barn- och utbildningsnämndens ordförande var på plats med en hjälpande hand när det blev för pilligt att fästa löv och ljung i kransen. Klockan 10.00 kom övriga gäster till kalaset, närmare 60 barn fick se när kransen sattes på taket och det firades med saft, bulle och regndans!

 

Den nya förskolan på Brunnsberg byggs av Varbergs Fastighets AB, på uppdrag av Varbergs kommun. Det blir sex avdelningar i två plan med plats för cirka 120 barn. Inflyttning planeras ske hösten 2018.


ikon

Nyheter