Sök

2019-04-30

Succén är tillbaka - Åkturen har säsongspremiär den 1 maj!

Förra året var det premiär för Åkturen - en busslinje som knyter ihop Varbergs innerstad med Världsarvet Grimeton Radiostation och de populära besöksmålen i och runt Åkulla bokskogar. Bussen gjorde genast succé och i veckan har den äntligen säsongspremiär.

Åkturen är den första i Sverige i sitt slag – en hop on – hop off buss likt en sightseeingbuss men anpassad till landsbygdens förutsättningar. Det innebär att:

  • tidtabellen är synkad med Öresundstågen
  • du kan välja mellan en praktisk dygnsbiljett och Hallandstrafikens reguljära biljetter
  • kan vandra genom bokskogen och slipp återvända till parkeringsplatsen utan bara hoppa på bussen igen
  • du kan ta ett glas vin om du känner för det

Säsongspremiär 1 maj

Åkturen avgår från vid Varbergs busstation Hållplats E med efterlängtad säsongspremiär onsdagen den 1 maj. Varje gång bussen lämnar stationen kommer det hända något lite extra. Passa på att ”Maja” med en picknickkorg och filt i vackra Åkulla, titta in på ett eller flera av besöksmålen och njut av den lediga dagen. Bussen avgår från busstationen klockan 9.45, 11.45, 13.45 och 15.45.

Massor att se och uppleva på säsongspremiären
Den 1 maj finns det massor att hitta på vid Åkturens stopp. Bland annat kan du åka på Lammsafari på Öströö fårfarm, ”Maja” på Korndalsgård, äta lunch på Ästad Vingård och ta en tur till butiken på Strömma Farmlodge.

Åkturen i sommar
Under lågsäsongen går Åkturen på helgerna och under sommaren är det dagliga avgångar från Varbergs bussterminal. Med Åkturen kan du på ett smidigt sätt nå populära besöksmål med kollektivtrafik. Upptäck landsbygden och allt den har att erbjuda!

Åkturen drivs av Varbergs kommun och Länsstyrelsen i Halland län i samarbete med Hallandstrafiken och besöksmålen längs linjen och finansieras till största delen av Lokalt Ledd Utveckling Halland (LLUH).

Läs mer om Åkturen på www.visitvarberg.se/akturen Länk till annan webbplats.