Sök

2020-01-01

Stor vattenläcka i Varberg - var sparsam med vattnet!

Uppdaterad nyhet kl. 14:30: Under nyårsnatten upptäcktes en stor läcka på huvudvattenledningen i Varberg. Vi uppmanar hushållen i Varberg att vara fortsatt sparsamma med vattnet. Detta gäller hela Varbergs kommun, förutom Gunnarsjö, Skällinge, Åkulla, Sibbarp, Kungsäter och Karl Gustav.

Stäng kranar, undvik att duscha, bada, köra disk- och tvättmaskiner mm tills läckan är lagad.

Just nu pågår arbetet med att fylla och köra ut vattentankar, i första hand till vårdverksamhet och äldreboenden. Vattentankar kommer även att finnas tillgängliga för allmänheten från och med onsdag kväll. Mer information om var tankarna placeras kommer att finnas på VIVAB:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så snart de körs ut.

Läckan är lokaliserad och arbetet med att laga den pågår. Prognosen är att läckan kan vara lagad under fredag 3/1.

Om du blir utan vatten i kranen behöver det kokas

Läckan på vår huvudvattenledning kan göra att vattenledningarna blir utan tryck. Om du varit utan tryck i kranen och sedan får tillbaka vattnet behöver det kokas innan det används till mat och dryck. Vattnet ska koka upp men behöver inte koka någon längre tid. Läs mer om kokningsrekommendationer via länken från Livsmedelsverket: Kokningsrekommendation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OBS! Så länge du har vatten i kranen behöver det inte kokas utan det är först när vattnet sedan kommer tillbaka som du behöver koka det innan det används till mat och dryck. Vattnet som hämtas i de vattentankar som vi kommer att ställa ut behöver inte kokas innan användning.

Det här är den information vi har i nuläget, vi kommer att uppdatera löpande.