Sök

2019-11-05

Spotify-veteran coachar UF-företagare

Ungdomsföretag på Peder Skrivares skola kommer få chansen att bli coachade i sina företag av Johan Forshufvud.

Bild: Boström Photography

Johan bor idag i Varberg och arbetar med företag i tillväxt och de utmaningar som kan uppstå. Under sin tid på Spotify växte företaget från 80 till 3 500 anställda. Han vill nu bidra till skolans arbete med entreprenörskap och ung företagsamhet.

– Jag gillar energin som uppstår hos eleverna i deras företagande och vill nu se om jag kan hjälpa dem framåt, säger Johan.

På torsdag den 7 november är det dags för årets PS-panelen som är ett draknäste med omkring 40 UF-företag som möts och besriver sina affärsidéer framför rutinerade entreprenörer. Syftet för UF-företagen som deltar är att få tips, inspiration och råg i ryggen inför sina UF-år.

– Själva tävlingsmomentet är så klart spännande men ännu viktigare är det att ge eleverna mod och självförtroende att förverkliga sina drömmar i livet som väntar efter skolan, fortsätter Johan.

Ung Företagsamhet (UF) är en rikstäckande organisation vars syfte är att främja företagssamheten bland unga männiksor i Sverige. Idén med detta är att ungdomar under ett läsår ska få prova på att driva ett företag.

Kontakt

Pär Wiik
Utvecklingsledare, Varbergs kommun
par.wiik@varberg.se
0702-513 244

Läs mer om Ung Företagsamhet i Halland här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.