Sök

2019-03-21

Spindeln i nätet. Kugghjulet som får hjulen att snurra.

Beskrivningarna av vad en kanslichef har för roll följer ett tydligt tema. Tur att Varbergs kommunkanslis nya chef har svart bälte i samordning.

Kommunstyrelsens förvaltning har en speciell roll i kommunens organisation. Här samordnas styrningen av de strategiska uppdrag och områden som berör hela kommunens organisation: ekonomi, personalpolitik, näringslivsfrågor, kommunikation, samhällsutveckling och kommunen som besöksort.

När Varbergs kommun i juni välkomnar Josefin Winnfors som ny kanslichef på kommunstyrelsens förvaltning är hon väl införstådd med vad uppdraget kräver.

- En kanslichef ska leda sin egen organisation och samtidigt vara den smidiga länken mellan politiker, tjänstemän och kommunens förvaltningar och bolag. I det ingår att utveckla verksamheten och hålla ordning och reda på lagar och regler – och det både gillar jag och kan jag, säger Josefin.

Josefin Winnfors är idag stabschef på utbildningsförvaltningen i Stockholms Stad. Hon är jurist, utbildad i Uppsala och har tidigare jobbat på Migrationsverket, förvaltningsrätten och Försäkringskassan. Hon har också jobbat i sju år för Strängnäs kommun där hon hunnit vara både kommunjurist, stabschef och tillförordnad kommunchef.

Nu går flyttlasset till Västkusten – och Varberg är en kommun som Josefin har stora förväntningar på.

- Jag och familjen ser fram mot att gå från att vara besökare till att få tillbringa vardagen i Varberg och på allvar njuta av staden, havet och naturen. Varberg är en trevlig stad med en positiv attityd och här kommer vi att trivas!

Som kanslichef blir Josefin Winnfors chef över kommunkansliet och överförmyndarförvaltningen, och får med det 22 medarbetare. Hon beräknas tillträda tjänsten i mitten av juni. Under tiden är utvecklingsledare Kristina Hylander tillförordnad kanslichef.

- Många kvalificerade personer sökte den här tjänsten och jag är helt övertygad om att vi lyckats välja den bästa. Nu ser vi fram mot att välkomna Josefin till ett spännande uppdrag i Västkustens kreativa mittpunkt, säger kommundirektör Carl Bartler.

Josefin Winnfors efterträder Henrik Lundahl som sedan början av mars har nytt uppdrag för Region Halland.