Sök

Späckat program på nationaldagen

27 maj 2014Kommunen

Årets nationaldagsfirande bjuder på allt från sugrörsworkshop till svängigt latinflow. Och på kvällen kommer Linnea Henriksson med sitt sjumannaband
och kräver dans av Varbergsborna!

Nationaldagen inleds redan 7:30 då Varbergs Kustband marscherar genom centrum. Det följs sedan av flagghissning, tacksägelsebön och musikunderhållning med Kvartettsällskapet och Kustbandet på Varbergs torg.


Resten av dagen är fylld av aktiviteter och underhållning för hela familjen som äger rum i den vackra miljön runt Societetsparken. Missa till exempel inte barnscenen i Spööökitetsparken där det bjuds på lekar till dragspelsmusik med Dalibor och den färgsprakande föreställningen Två ballerinor.


Årets högtidsstund startar 16.00 och inleds med föreningsparad från Varbergs torg till Societetsparken. Hallands nya landshövding Lena Sommestad håller högtidstal och 
kultur- och fritidsnämndens stipendier och hedersplaketter delas ut. Även Region Hallands folkhälsopris och Varbergs kommuns miljöpris delas ut.


Hela eftermiddagen är det musikunderhållning i Societetsparken och det avslutas med en stor konsert med en av Sveriges för tillfället mest hyllade artister: Linnea Henriksson. Den som vill avrunda dagen i ett lugnare tempo kan besöka kvällsbönen i Varbergs kyrka kl 21:00 där Varbergs motettkör sjunger svensk körlyrik.


Det är fri entré till alla arrangemang.