Sök

2016-10-28

Snickarglädje i Veddige

Trots att den nya förskolan i Veddige ännu inte är klar, var det full aktivitet där under torsdagen. Närmare 50 barn och elever var inbjudna till Barnens Byggskola - två timmar kreativitet och snickarglädje!

Foto: Helena Wallin

Det var förväntansfulla barn och elever som stod vid grinden in till byggarbetsplatsen och ingen såg ut att bli besviken när de hamnade framför ett bord uppdukat med skruvdragare, hammare och byggmaterial. Att bygga fågelholkar och bilar stod på schemat och fyra snickare från NCC fanns på plats med goda råd.

Snickarglädjen bland eleverna i årskurs 3 och 5-åringarna från förskolan, hade inga gränser. Bilarna smyckades med hörselplugg och diverse spillvirke, de testkördes på gården utanför och fick rulla in för justering och service. Och samarbete på hög nivå visades upp när fågelholkarna skulle byggas i grupp. Hur löser man att det bara är ett borrmoment, men man är tre som vill borra? Man tänker om, ny design, hål för tre sittpinnar på fågelholken blev lösningen. Helt enligt visionen – Varberg, Västkustens kreativa mittpunkt.

Stefan Berntsson, byggprojektledare på VFAB berättar:
– När entreprenören NCC föreslog att vi skulle arrangera Barnens Byggskola i Veddige sa vi självklart ja. Det är kul att erbjuda barn i området en aktivitet i anslutning till byggprojektet. Vi hoppas inspirera till att arbeta med yrket. Vem vet, kanske är det dessa barn som tar vid vårt arbete med att bygga och utveckla Varbergs kommun om 20 år.