Sök

2018-07-02

Sinnesrum invigt på Fogdevägens äldreboende

Nu har ett nytt sinnesrum invigts på Fogdevägens äldreboende för personer med demenssjukdom. Sinnesrummet, med havstema, har en rogivande miljö med något för alla sinnen.

Sinnesrum med sjöbodar, sandstrand och brygga.

Daglig verksamhet på Arbetscentrum har skapat kulisser och rekvisita i sinnesrummet, med Läjestema och havsnära känsla.

 På Fogdevägens nya sinnesrum finns klassiska röda bodar som påminner om Läjet, havsmusik, sandstrand att sätta ner tårna i, bubblande ljus, vattenfall med mera.

- Alla sinnen får något här, säger enhetschef Anna-Karin Gustafsson. Här är många intryck. Arbetscentrum (daglig verksamhet som byggt sinnesrummet) har verkligen gjort ett fantastiskt jobb och tänkt på allt, till och med doften av tjära. Här finns också massagestol och en vacker glassbar så att smaken även kommer med.

Invigning med havstema

Sinnesrummet invigdes den 30 juni. Erland Linjer, ordförande i socialnämnden, klippte band och lokala spelemän, Egon och Linnéa, underhöll med klassiska visor med sjömanstema. De som bor på boendet och deltagarna från Arbetscentrum bjöds på snittar och glass.

- Det var en jättelyckad invigning. Jag tror att de äldre kommer att använda det mycket, framförallt på vintern, att man kan bevara sommaren hela året, säger Anna-Karin.

Lokala spelemän, Egon och Linnéa, underhöll.

Lokala spelemän, Egon och Linnéa, underhöll.