varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Seniormässan 2016 - välkommen att diskutera med oss

23 februari 2016Socialförvaltningen

Den 3 mars är det återigen dags för Seniormässan. Nytt för i år är bland annat att socialförvaltningen bjuder in till medborgardialog om framtidens boendeformer. Mässan har som vanligt ett späckat program och en bredd av utställare inom mängder av olika områden – allt ifrån resor, boende och friskvård till mode och byggentreprenörer.

Från kommunen finns som vanligt mängder av utställare inom omsorg och stöd, kultur och fritid men också från samhällsutvecklingskontoret som berättar om utbyggnaden av den nya stadsdelen västerport.

Bland utställarna finns exempelvis kultur för äldre, surfcaféer, teknik i hemmet, arbetsterapeuter och fysioterapeuter, Varbergs simhallar, anhörigstöd, dietist med flera…

 

På stora scen underhåller Lotta Engberg och vi kommer också att ha programpunkter om teknik för äldre, framtidens boendeformer och en hälsopanel där Suzanne Axell, känd från Fråga doktorn, är moderator.

Balansgympa, gympauppvisning och vårmode är andra delar i programmet som visas upp på Stora scen.

 

Nyhet – medborgardialog om framtidens boendeformer

Nytt för i år är att socialförvaltningen nu bjuder in till medborgardialog om framtidens boendeformer. Hur vill du leva och bo i framtiden? Hur ska framtidens boendeformer se ut? Det vill vi ta reda på tillsammans med dig som besöker mässan.

Därför är du som vill diskutera detta välkommen till Varbergs kommuns monter med temat ”Flytta dig in i framtiden”. Där kan du lämna förslag och diskutera med oss hur du tycker att framtidens boendeformer ska se ut.

Socialförvaltningens utredare är på plats hela dagen och 14.00–15.00 kan du även diskutera med socialnämndens ordförande Erland Linjer (M) och vice ordförande Turid Ravlo Svensson (S).

 

Programmet i sin helhetPDF (pdf, 4.5 MB)

 

Plats: Sparbankshallen

Tid: 3 mars 10.00-18.00

 

Om mässan

Seniormässan anordnas en gång per år av Varberg event i samarbete med socialförvaltningen, Varbergs kommun. Mässan, som startade 2009, lockar ungefär 1500 besökare årligen.

 

Välkommen