varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-01-11

Ridån går upp för arkitektförslagen

Nu är det dags: Nästa lördag - den 21 januari - presenterar arkitektteamen sina färdiga förslag på hur Västerport kan komma att se ut. Alla intresserade är välkomna till Folkets Hus!

I sex månader har teamen arbetat med sina förslag på Varbergs nya stadsdel. Strax före jul skickades de färdiga skisserna in till Varbergs kommun. Stadsbyggnadsarkitekt Sten Hedelin är en av få som hittills tagit del av arbetet.

– Jag blev glad och förtjust när jag såg de färdiga förslagen. Jag hoppas verkligen att Varbergsborna kommer för att se vilka spännande och kreativa möjligheter det finns, säger han.

Livesändning på varberg.se

Under lördagens öppna hus kommer arkitekterna själva presentera sina förslag i den stora salen på nedre plan. Förslagen visas samtidigt i en bemannad utställning i resten av nedervåningen. Presentationerna kommer filmas och sändas live på www.varberg.se Länk till annan webbplats..

Berätta vad DU tycker

I oktober åkte arkitekterna till Varberg och träffade olika grupper av kommuninvånare som fick tycka till om idéerna - så som de såg ut då. Under lördagen är alla som vill välkomna att lämna synpunkter på förslagen.
– Efter det ställs materialet ut på Komedianten i tre veckor. Också där kommer det finnas möjlighet för Varbergsborna att förmedla vad de tycker är bra och mindre bra, säger Claes Premmert, projektledare för Västerport.

Inget av de tre förslagen kommer "vinna", utan kommunen kan plocka de bästa idéerna från varje team.

Välkomna den 21 januari!

Plats: Folkets Hus
Tid: kl 10 - 15
Arkitektpresentationer: 10.30 samt 13.30
Också på plats: Kommunalråden Ann-Charlotte Stenkil (M) och Jana Nilsson (S), kommundirektör Carl Bartler samt tjänstemännen från Projekt Västerport.