Sök

2017-09-05

PS blev årets UF-skola i Halland

Igår kväll stod det klart at Peder Skrivares skola vann kategorin årets UF-skola i Halland. Den ständiga viljan och drivet att utvecklas var en del av motiveringen till vinsten.
- Det är alltid kul att få uppmärksamhet för vårt arbete, det stärker oss, säger Pär Wiik, skola- arbetslivsutvecklare i Varbergs kommun.

Lärare på PS tog emot priset som årets UF-skola.

Lärare på PS tog emot priset som årets UF-skola.

Årets UF-skola i Halland är utsedd. Vinnare blev Peder Skrivares skola, där åtta lärare var på plats på den årliga UF-kickoffen för att ta emot priset.
- Det är allas engagemang som gör att vi tar hem vinsten. Det är tredje gången på fem år som vi vinner och det är vi självklart både glada och stolta över, menar Pär Wiik, skola- arbetslivsutvecklare i Varbergs kommun. 

Långsiktig plan

Han tror att vinsten till stor del beror på att de har en långsiktig plan med många aktiviteter utspridda under året.
- Dessutom är vi bra på att docka an till världen utanför och vi har många goda samarbeten. I våras var några lärare från Peder Skrivares skola på en UF-mässa i Lissabon där vi skapade kontakter. Till våren kommer nu två företag få möjlighet att åka ner för att verka internationellt, berättar han.

Nyheter under läsåret

Några nyheter inför hösten är att de nyanlända eleverna kommer få möjlighet att driva ett eget UF-företag och att alla företag kommer att uppmuntras till cirkulär ekonomi och hållbarhet.
- Det är även de två företag som har de bästa hållbara affärsidéerna som kommer att få åka till Lissabon. Den cirkulära ekonomin är en viktig del av ett företag så det hoppas vi att eleverna tar till sig, menar Pär Wiik.
Vinsten stärker även sammanhållningen då priset, förutom ära, blir en helkväll med mat och bowling till alla UF-lärare och UF-aktiva rektorer på skolan.

 

Motiveringen till årets UF-skola 2016/2017 löd:
Med ett väl etablerat arbete med UF-företagande på skolan i över 20 år och med en ständig vilja och driv att utveckla UF-företagandet dels genom att få igång
UF-verksamhet på fler program, men också genom att ta UF-företagandet utanför Sveriges gränser där eleverna får bedriva en del av sin verksamhet i en internationell miljö, är skolan en värdig vinnare av titeln Årets UF-skola 2016/2017.

Med ett UF-team på skolan med lärare, skolledare och utvecklingsledare bedrivs arbetet och samarbetet med UF-företagande på skolan med stor framåtanda. Skolan anordnar flera aktiviteter som främjar elevernas företagande under deras UF-år med allt från Business Lab och rådgivarkvällar till företagarpaneler.

Skolan tar alla chanser att lyfta fram sina UF-företag och arbetet kring
UF-företagande. Det gäller i lokal media, sociala medier, skolans hemsida och via det lokala näringslivskontoret.
 
Årets UF-skola 2016/2017 går till Peder Skrivares skola i Varberg.