Sök

2019-06-17

Petter Stordalens Quality Hotel blir operatör för hotellet i Västerport

Nu är det klart att det blir Nordic Choice Hotels som kommer driva nya hotellet i Västerport.
- Jag är oerhört glad att vi får chansen att bli en del i detta projekt, Varberg är en fantastisk stad, säger Petter Stordalen, Nordic Choice Hotels grundare.

Kommunledningen tillsammans med Boris Lennerhov och Petter Stordalen

För fyra månader sedan utsågs fastighetsbolaget Casmé som vinnare i kommunens tävling om vem som ska få bygga hotell i Västerport. Casmé, där Boris Lennerhov är ordförande, hade till juni på sig att hitta en operatör och nu är det klart att de blir Nordic Choice Hotels kedja Quality Hotel som kommer driva det nya hotellet. Företagets grundare Petter Stordalen var själv på plats i Varberg under måndagens pressträff.

Viktig pusselbit

- Varbergs nya hotell är en viktig pusselbit i Västerport, därför känns det väldigt bra att det ska drivas av en etablerad och välkänd operatör, säger kommunstyrelsens ordförande, Ann-Charlotte Stenkil (M).
Kommundirektör Carl Bartler håller med:
- Vi har redan ett bra samarbete med Nordic Choice i och med Clarion Collection Hotel Fregatten. De har också lyckats med sina etableringar i större städer. Deras koncept kommer bli ett bra komplement till de fina hotellanläggningar vi redan har i Varberg.

Ville ha revansch

Nordic Choice Hotels var med redan under hotelltävlingen, men då tillsammans med en annan exploatör vars bidrag alltså inte vann.
- Vi kände att vi ville ha revansch, att vi hade något riktigt, riktigt bra att erbjuda Varberg. Jag är oerhört glad över att vi får chansen att bli en del i detta projekt. Varberg är en fantastisk stad, projektet oerhört spännande och jag lovar att vi med Quality Hotel kommer att gå i täten för att lotsa detta fram till en succé, både för hotellet och Västerport, säger Petter Stordalen.
- Det kommunledningen gjort i Varberg är att sätta Varberg på kartan. Dynamiken och utvecklingen finns här. Vi ska vara med och sätta Varberg på kartan och locka hit många nya människor, avslutar Petter.

Detaljplanearbetet fortsätter

Även Maria Hagelberg, projektledare för Västerport tycker det är positivt att en operatör finns på plats:
- Det är ett roligt steg framåt i rätt riktning. Från kommunens sida kommer vi nu att fortsätta den samverkan med exploatören som redan är påbörjad. Vi har en detaljplan för området där hotellet ingår som ska ut på granskning vid årsskiftet. Nu ska vi tillsammans komma fram till lösningar, både när det gäller byggnad och innehåll, som är bra och som tillgodoser så många intressen som möjligt.

En ny mötesplats

Det nya hotellet kommer innehålla drygt 200 rum och generösa mötes- och konferensmöjligheter. Men hotellet i Västerport ska också bli en mötesplats för Varbergsborna, här kommer bland annat finnas saluhall, foodcourt, takterass och skybar. På det intilliggande parkeringshusets tak planeras för allmänna utrymmen med löpbana, soldäck, utegym och lekplats.

Nytt bolag

Sedan markanvisningstävlingen om hotellet avgjordes har Casmé tillsammans med Vesterhavsgruppen AB bildat bolaget Hotell Västerport i Varberg AB, vars uppgift är att bygga och äga hotellet. Boris Lennerhov är ordförande:
- Vi valde att vara med i tävlingen för att Varberg är en kommun i stark frammarsch och för att läget i Västerport är fantastiskt. Behovet av ett större konferenshotell med bra kommunikationer som kan bli en riktig mötesplats även för varbergare var extra intressant.

Varbergs nya hotell i korthet

Byggaktör/exploatör

Hotell Västerport i Varberg AB

Hotelloperatör

Quality Hotel (Nordic Choice Hotels)

Antal hotellrum

drygt 200

Restaurang & bar

cirka 200 gäster

Konferenssal/hörsal

425 personer

Takterrass med skybar


Gym & relax

På parkeringshusets tak planeras utegym, en löparbana, lekplats, multisportplan och ett soldäck

Parkeringshus

Cirka 500 platser

Planerad byggstart

2021

Beräknad invigning

2023