Sök

2020-01-29

På upptäcktsfärd i stationsområdet

Många coola maskiner, lyft av en stor brunn och en titt på servicetunneln ovanifrån. Det mötte barnen från Bolmens förskola som idag gjorde studiebesök hos projekt Varbergstunneln.

Barn från Bolmens förskola dokumenterar sitt studiebesök med GoPro

Bolmens förskola deltar i ett projekt med Halmstad högskola som fokuserar på barn och deras närmiljö. Vid förra besöket i staden såg barnen att något stort är på gång i Järnvägsparken och ville veta mer om bygget av Varbergstunneln.

När barnen anlänt med buss till nya bussterminalen berättade Anna Beuerman, kommunikatör i projekt Varbergstunneln, om varför en tunnel och dubbelspår ska byggas i staden och visade bilder på hur stationen och tunneln kommer att se ut när det är klart.

- Då krockar man inte med tågen, kommenterade ett av barnen frågan om varför det är bra med dubbelspår.

Med GoPro-kameror dokumenterade barnen själva sitt besök på plats. De tittade in på stationsområdet och fick se hur man jobbar på plats. Tack vare Gert Okén, som äger Okéns bed and breakfast, fick barnen möjlighet att komma upp på balkongen till ett av hotellrummen. Därifrån fick de en fin utsikt över Järnvägsparken och kunde se var tunneln för brandbilar, servicetunneln, ska byggas.

Barnen fick sedan se hur en brunn lyfts på plats på Västra Vallgatan, där ledningar nu läggs om i marken där betongtunneln ska byggas.

- Detta är en bra dag på jobbet. Idag jobbar jag med vatten, annars jobbar jag med bajs, berättade en av jobbargubbarna på plats vid ledningsarbetet.

Barnen tyckte alla maskiner var spännande att se
Bra utsikt från balkongen på Okéns bed and breakfast