varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-06-26

Parad, musik och föreläsningar under Pride Varberg

Den 1 juli är det åter dags för Pride Varberg, i år med extra fokus på transpersoners situation. Det blir bland annat föreläsningar, livemusik och parad för allas lika rätt till kärlek och sin egen könsidentitet. Dagen innan arrangeras också Pre-Pride på kulturhuset.

Under Pride Varberg blir det fullt av aktiviteter i och runt Societetsparken. På campus hålls föreläsningar med bland annat Michael Brown som berättar om hur han blev sig själv.

Klockan 14 blir det traditionsenlig parad genom Varbergs gator. Gå med och stå upp för allas lika rätt till kärlek och sin egen könsidentitet. Samling sker i Societetsparken.

Runt om i parken är det fullt av aktivitet. Låt kreativiteten flöda i workshoppen Genom mina ögon. Tillsammans med Varbergs Konsthall får du tillverka dina egna glasögon som låter dig se verkligheten på ett nytt sätt.

På Societetscenen blir det livemusik. Bland annat framträder Hector Brännlund och Cecilia Vennersten. Festivalen avslutas av ingen mindre än Magnus Carlsson. 

Pre-Pride på kulturhuset 30 juni

Nytt för i år är även Pre-Pride som sker på Kulturhuset Komedianten fredagen innan festivalen. Under Pre-Pride blir det superhjältedisco för barn, föreläsning av Pride-ambassadör Mathias Frenzel från Öppna Företag samt premiär av filmen "Också människa".

Pride Varberg arrangeras för tredje året i rad av den ideella föreningen ProLove. Varbergs kommun stödjer arrangemanget genom bland annat Idécentralen från ungdomsavdelningen och projektstöd från kulturavdelningen.

Läs mer om Pride Varberg på www.pridevarberg.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ikon

Nyheter