Sök

2020-01-17

På måndag öppnar Komediantens café

Den 20 januari öppnar caféet på Kulturhuset Komedianten igen. Caféet ska drivas i kommunal regi under ca ett år och kommer att erbjuda både frukost, fika och lunch till kulturhusbesökarna.

Caféet på Kulturhuset Komedianten har varit tillfälligt stängt sen november 2019. Detta till följd av att entreprenören, som tidigare drivit caféet, valt att säga upp sitt avtal med kommunen i förtid då de haft svårt att få lönsamhet i caféverksamheten.

I november 2019 beslutade kultur- och fritidsnämnden att caféet ska drivas i kommunal regi under ca ett år medan kultur- och fritidsförvaltningen utreder om villkoren för att driva café i kulturhuset kan förbättras. Detta för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en framtida extern entreprenör.

I samarbete med arbetsmarknadsenheten kommer Komediantens café att erbjuda praktikplatser för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Det kan exempelvis vara personer med funktionsnedsättningar, nyanlända och unga.

Caféet kommer att ha öppet vardagar 9-19, lördagar 9-16 och söndagar 12-16. Västerport kök, som tidigare drev caféet kommer även fortsättningsvis att stå för förmingel och pausservering vid större evenemang.