varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-11-29

Nyårsfirande på Varbergs torg

I år välkomnas alla varbergare och besökare till nyårsfirande i helt ny tappning på Varbergs torg. Ett effektfullt lågfyrverkeri med synkroniserad musik gör firandet till ett djurvänligare och mer tillgängligt event.

Fokus har varit att erbjuda ett firande som passar alla generationer och öppnar för gemenskap. Men självklart har ekonomi- och miljöaspekter också legat till grund för beslutet.

- Vi har lyssnat på den kritik som förekommit tidigare år och utrett olika alternativ, säger Magnus Thomson, destinationsutvecklare på Näringslivs- och destinationskontoret (NOD). Lasershow som varit på förslag skulle inneburit betydligt högre kostnader. Det lågfyrverkeri som vi valt i år avger inte lika skarpa ljudknallar som det traditionella fyrverkeriet, och blir även därför ett bra alternativ.

Årets musikfyrverkeri blir en helt ny upplevelse som verkligen kommer till sin rätt på torget. - Varbergs torg är en naturlig mötesplats med många möjligheter och vi söker hela tiden nya sätt att använda det, säger Magnus Thomson. Torget är en utmärkt plats för att nå ut med musiken som självklart bidrar till stämningen.

Sceneffekter och fyrverkeripjäserna synkroniseras med musiken, som är ett urval av kända låtar med variation i tempo för mesta möjliga effekt och känsla. Som alltid har trygghet och säkerhet hög prioritet, och arrangören Pyrot, Chalmers pyrotekniska kommitté, lovar samma höga säkerhetsnivå som tidigare år.

Nytt för i år är barnens nyårsfirande som går av stapeln redan kl 12 på nyårsafton, även detta på torget. Kvällens firande inleds kl 23.45 av årets nyårstalare Christina Josefsson, tidigare kultur- och fritidschef i Varbergs kommun.

Program för hela nyårsfirandet finns på facebook.se/visitvarberg under evenemang, och på visitvarberg.se. Där publiceras även information om nyårsfirandet ställs in. Skulle detta inträffa kommer fyrverkeriet att skjutas upp vid påskfirandet istället.

ikon

Nyheter