Sök

2020-03-02

Nya lekplatser på gång

I år bygger Varbergs kommun ett flertal nya lekplatser. Några är planerade att byggas eller färdigställas under våren och sommaren. Så här årets plan för mer lek ut:

Barn som leker i Spööökitetsparken

Lekplatsen på femte vik på Getterön får ny kostym i samband med att badet byggts om. Temat är kust och hav med exempelvis kajer, bryggor, båt och bojar. Här testar vi ett nytt fallskyddsmaterial som heter corkeen som är gift- och kemikaliefritt då det består till 90 procent av ren kork från naturen. Lekplatsen har ett stort tillgänglighetsfokus där de flesta lekfunktionerna ska vara tillgängliga för alla.

Trönningenäs får en ny tätortslekplats vid det nya naturområdet. Lekplatsen har ett hästtema med bland annat en hinderbana där ena delen är utformad med hästhinder och den andra delen är träningsinriktad som även vuxna kan använda.

En av lekplatserna i Tångaberg ska byggas om och få helt ny utrustning, med exempelvis linbana, kompisgunga och en hinderbana.

Vi anlägger även två mindre lekplatser på landsbygden. Först ut är Gödestad där en befintlig lekplats byggs om vid Ekarevägen. Den förses exempelvis med ett klätternät, gungor och rutschkana från berget. Därefter ska en mindre lekplats byggas i Karl-Gustav.

I höst/vinter bygger Varbergs kommun ytterligare lekplatser, bland annat Himle lekplats, Håsten utflyktslekplats, Åsby kvarterslekplats och Bua ungdomshäng.