varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-02-13

Nya äventyr för Västerports projektledare

Snart blir ett av kommunens mest spännande jobb ledigt. I maj slutar Claes Premmert som projektledare för Västerport för att bli senior projektledare i Göteborgs stad.
-Jag fick ett erbjudande jag inte kunde säga nej till. Men jag kommer följa utvecklingen i Varberg noga, säger Claes.

Claes Premmert kom till Varbergs kommun 2014, ett år då namnet Västerport knappt hunnit sätta sig i människors medvetande. Sedan dess har han tågpendlat från Kungsbacka, varje dag.

Från och med den 13 maj får han pendla åt andra hållet då han börjar sin nya tjänst på Fastighetskontoret på Göteborgs Stad – lite grovt översatt ”Göteborgs VFAB”. Där ska han arbeta som senior projektledare på den strategiska avdelningen, en befattning han blivit headhuntad till på klassiskt manér.

”Sista chansen”

- Jag har trivts väldigt bra i Varberg – med projektet i sig och framför allt med arbetskamraterna – och mitt nya jobb var inget jag sökte aktivt. Jag blev uppvaktad av Fastighetskontoret och fick ett bra erbjudande. Och eftersom jag är 62 så är det troligen sista chansen för mig att prova något nytt. Jag har varit fem år i Varberg, vilket för min del är ganska länge.
Som en liten extrabonus blir det nu också närmare till hans och hustruns nybyggda hus i Uddevalla. Där är de så gott som varje helg och i livsplanen ingår att flytta dit på heltid så småningom.

Hur ser du på framtiden för projekt Västerport?
- Det känns tryggt och bra. Vårt arbete med planprogram och medborgardialog har bidragit till att vi har en bra grund inför kommande detaljplan och markanvisning. Trots att bostadsmarknaden i Sverige nu svajar något är intresset mycket stort för att bygga i etapp 1 i Västerport, vilket säger en del om förtroendet för projektet.

Så vad kommer du att sakna i Varberg?
- Framför allt människorna jag jobbat tillsammans med. Alla jag haft runt mig i projekt Västerport är professionella, kunniga och roliga att arbeta med.

Har du något råd till den som kommer ta över efter dig?
- Det är att ta vara på och fortsätta det goda samarbetet med alla dessa duktiga medarbetare.

Men du hälsar väl på i Västerport i framtiden?
- Självklart! Min fru och jag åker ofta till Varberg och det gjorde vi långt innan jag började jobba här. Västerport kommer bli fantastiskt så det är klart vi kommer åka hit. Och jag kommer följa utvecklingen noga – om än lite på distans.

”Byggt stabil plattform”

Från kommunens sida är man inte jätteglad över att förlora en nyckelperson i organisationen, men kommundirektör Carl Bartler ser framtiden an med förtröstan:
- Claes har gjort ett mycket gott och gediget arbete och lämnar en stabil plattform för en efterträdare att stå på. Vi tycker det är tråkigt att han slutar men är naturligtvis glada för hans skull. Nu får vi påbörja arbetet med att hitta rätt person till ett mycket spännande och utmanande jobb!

ikon

Nyheter