varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-10-31

Nu har den nya mötesplatsen för psykisk hälsa öppnat

Ett fyrtiotal personer besökte den nya mötesplatsen Medaljongen vid öppnandet den 24 oktober.

Kvinna i förgrund

Anneli Davidsson, metodutvecklare*

Det bjöds på fika och man kunde delta i olika aktiviteter. En del provade qi gong och andra gjorde egna pumpa-lyktor. Inriktning för Medaljongen är att alla som är intresserade av psykisk hälsa är välkomna.

- Jag vill också att alla som kommer vet om att det är så, att alla är välkomna, för då har vi också möjligheten att försöka känna den här gemenskapen och att veta om att vi är individer, att alla är olika och att vi har alla våra svårigheter och kriser i livet, säger Anneli Davidsson, metodutvecklare och samordnare för mötesplatsen.

Om Medaljongen

Medaljongen är en mötesplats för dig som vill prata med andra, som vill ha lite energi i vardagen, som vill veta mer om psykisk hälsa eller som mår dåligt och kanske bara vill vara någon annanstans ett tag. Det är också en mötesplats för dig som är anhörig. På Medaljongen kan man både umgås men också pröva olika aktiviteter som qi gong i långsam form, lyssna på musik, gymma eller massage.

- Vi vill fokusera på det friska samtidigt som det ska kännas välkomnande och tillåtande att vara här, att jag får lov att känna mig dålig också, säger Anneli Davidsson.

Här kan du läsa mer om mötesplats Medaljongen