Sök

2016-10-25

Nu drar det igång – Varbergs Humorfest!

I helgen blir Varberg lite roligare med hjälp av Sveriges främsta komiker och en konferencier med många ansikten. Det blir skratt och skoj både för stora och små då lördagen kickar igång med en gratis familjeföreställning av Clowner Utan gränser och Kompani Hint.

Fredag 28 oktober är det premiär för Varbergs Humorfest på Varbergs Teater och Kulturhuset Komedianten. Det blir två fulladdade kvällar med humor, dj:s och flera barer i huset. Anna Blomberg, skådespelerska och imitatör känd från Kvarteret Skatan, Robins och Morgonsoffan kommer att lotsa gästerna på denna fest som konferencier, till sin hjälp har hon en och annan Hollywoodfru, Lill Babs och Elisabeth Höglund.

Totalt sex stycken akter blir det under helgen och efter avslutade roligheter på Kulturhuset Komedianten blir det After-Comedy på Varbergs Stadshotell.

Program

Fredag 28 oktober  kl 18.00

Emma Knyckare kl 18.30
Började stå-uppa på Oslipat i Malmö 2009, 2013 gjorde hon sin första stå-upp turné och blev därefter nominerad till årets kvinnliga komiker vilket hon även blev nominerad till år 2014.

QuiZadillas kl 19.45
Levande filmfrågesport där skådespelare spelar upp tolkningar av filmscener live för publiken i egna tolkningar. QuiZadillas är talk show, game show och krogshow i samma paket.

Jesper Rönndahl 21.30
Känner ni igen från program som Institutet i P3 eller På Spåret i SVT. Eller för den delen Gabba Gabba, Telefonsupporten och Centralskolan.

DJ Jesper Lögdahl
Iklädd finfin kostym och med ett leende som får smöret i Småland att smälta ställer han sig bakom spelarna under fredagen.

Lördag 29 oktober

Kompani Hint kl 13.00
Som en del i Clowner utan gränser skratt-turné kommer Kompani Hint till Varbergs med föreställningen Ka Pow!  Låt dig förundras av cirkusens nya möjligheter i den färgsprakande, komiska och ordlösa föreställningen om vänskap, utanförskap och hemliga superkrafter. Fri entré för stora och små.

Al Pitcher kl 18.30
2010 flyttade Al Pitcher till Sverige och har sedan dess gjort sig ett namn på den svenska standup-scenen. 2011 vann han "Bästa manliga komiker” på Svenska Standup-galan och året efter gav han sig ut på den hyllade och utsålda "Fika tour”.

Gbgimpro kl 19.45
Gbgimpro är en utav landets mest etablerade och uppskattade improvisationsteatergrupper.

Kronlöfs kl 21.30
Systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf är kanske mest kända för SVT webb-tvserien Full Patte. Till Varberg Humorfest kommer systrarna med en humorföreställning som blandar musik, allvar och framförallt en hel del skratt.

DJ Karin Axelsson
Älskar allt som är dansant, men influeras allra främst av soul, disco och house.

Varbergs Humorfest arrangeras av Kultur & Fritid och Marknad Varberg.