varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-11-12

Nu är Veddige bibliotek meröppet

Den 10 november blev lokalbiblioteket i Veddige meröppet. Det innebär att låntagarna kan besöka biblioteket även när det inte finns personal på plats. Under lördagen firades satsningen med tårta, tipspromenad och livemusik.

En glad kvinna i förgrunden, besökare på ett bibliotek i bakgrunden.

Sofia Mattsson, bibliotekarie, hälsar besökarna välkomna till det numera meröppna biblioteket i Veddige.

Runt 75 besökare kom till Veddige bibliotek under lördagen. Evenemanget inleddes med tal av Christofer Bergenblock, ordförande för kultur- och fritidsnämnden. Under ceremoniella former registrerade han även den första låntagaren som fick meröppetbehörighet i Veddige.

Biblioteket ♥ simhallen

Som en effekt av att Veddige bibliotek blir meröppet kommer verksamheten att samarbeta mer med grannanläggningen Veddige simhall.

- Vi hoppas kunna locka varandras kunder och på så vis få fler besökare på båda anläggningarna. Exempelvis kan föräldrarna med barn i simskolan passa på att besöka oss medan barnen har lektion, säger Lorenza Palmarini, chef för kommunens lokalbibliotek.

Som en start på samarbetet arrangerade simhallen och biblioteket en tipspromenad med både bokpaket och badentré i prispotten.

Under evenemanget bjöds även på livemusik, kaffe och tårta. Vid pysselbordet kunde barnen göra egna pins och bokmärken. Stort tack till alla er som kom och firade med oss!


Besök bibblan när det passar dig

Utöver ordinarie bemannade öppettider kommer låntagarna ha tillgång till meröppet bibliotek klockan 9-22 alla dagar året runt med självbetjäning. Besökaren låser upp med hjälp av sitt lånekort och en PIN-kod. En speciell meröppet-behörighet behöver aktiveras på lånekortet av en bibliotekarie. I Varbergs kommun behöver man ha fyllt 18 år för att få tillgång till meröppet.

ikon

Nyheter