varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-02-28

Nu är det dags att nominera årets miljöpristagare

Vet du någon som visar goda exempel på engagemang och initiativ för hållbar utveckling? Kanske bidrar du själv eller någon i din omgivning med dessa värdefulla insatser? Glöm då inte att skicka in en nominering till Varbergs kommuns miljöpris 2018.

Varbergs kommun har sedan 1992 delat ut ett miljöpris för att uppmuntra engagemang och goda initiativ för hållbar utveckling. Priset delas ut till privatpersoner, föreningar, företag eller organisationer för insatser mot hållbar utveckling; ur ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Förra året tilldelades Second Chance miljöpriset, med juryns motivering att de räddar människor och miljö i jordens alla hörn.

Semias Schenberg, verksamhetsledare Second Chance:

” att få mottaga miljöpriset var ett fint erkännande som genererade glädje och tacksamhet in i hela organisationen. Med miljöpriset i ryggen känner vi motivation att fortsätta arbeta utifrån de värderingar vi har, att fortsätta arbeta målmedvetet för människors väl och på så sätt bidra till ett bättre samhälle”

Årets jury består av representanter från kommunstyrelsen, miljö- och hälsoskyddsnämnden, barn- och utbildningsnämnden, näringslivs- och destinationskontoret och Varbergs FN-förening. Juryn ska premiera insatser som:

  • Kan tjäna som goda exempel, nu och i framtiden
  • Kännetecknas av originalitet och nytänkande
  • Präglas av engagemang och handlingskraft

Vem/vilka tycker du ska få miljöpriset 2018? Skicka in din nominering tillsammans med en motivering och kontaktuppgifter till kommunstyrelsens förvaltning: ks@varberg.se eller Varbergs kommun, Kommunstyrelsen, 432 80 Varberg. Nomineringen ska ha inkommit senast den 31 mars 2018.

Vill du veta mer? Här kan du läsa mer om miljöpriset och tidigare vinnare.