varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-01-13

Kulturhuset firar femårsdagen med stort kalas 

Det har nu gått fem år sedan Kulturhuset Komedianten öppnade portarna. Detta ska firas med ett stort kalas den 14 januari. Alla är inbjudna och den bästa present en invånare kan ge är att komma. 

Det blir aktiviteter både utomhus och inomhus med kultur högt och lågt, från golv till tak.

Det kommer att bjudas på allt från eldshow till zombiteckningar, en 5 meter lång tårta och författarfrukost med Ebba Witt Brattström. Det blir dessutom danceoki och en klassisk konsert med sopranen från Varberg, Karin Dahlberg och pianisten Ingrid Emanuelsson.

Det blir också workshops i konstverkstan för barn och unga och visningar av utställningen När mörkret kommer känns allting bra i Varbergs Konsthall.

Kom och diskutera kulturen i Varberg

Mellan klockan 13-17 bjuds det på kulturfika för alla med möjlighet att prata med medarbetare och nämndpolitiker om kulturen i Varberg. I samband med det så sker ett panelsamtal med rubriken; Vad har ett kulturhus för betydelse i kulturutveckling? Medverkar gör bland annat Katti Hoflin, chef på Stockholms Stadsbibliotek, David Karlsson, kulturstrateg och Christofer Bergenblock, kultur- och fritidsnämndens ordförande. 

Välkommen ut till vinterloungen

Ett loungeområde kommer att byggas upp utanför Kulturhuset, ja utomhus mitt i vintern! Här ska det byggas upp snöskulpturer. Sprakande eldar, spännande möten och kultur kommer hålla besökarna varma.

Tid: Lördag den 14 januari klockan 10-18
Plats: Kulturhuset Komedianten och utanför huset i Vinterloungen

Det är fri entré.

Läs hela programmet här. Pdf, 889 kB. (Pdf, 889 kB)