Sök

Köttfärsleverans stoppad, alternativ mat serveras idag

2 juni 2015Kommunen

Varbergs kommun har idag stoppat leverans av ordinarie lunch till elever, förskolebarn och boende, efter besked från leverantören om risk för förekomst av metall i köttfärsen.

Inget av den eventuellt skadade köttfärsen har gått ut till någon av kommunens serveringar, utan stoppades omedelbart. En alternativ måltid har serverats, och har varierat från varmlagad mat till enklare mat, beroende på varje köks förutsättningar och möjlighet.

 

Nyhet uppdaterad 2015-06-02, 16.10

Serviceförvaltningen i Varbergs kommun har fått ytterligare information gällande den stoppade färsen från leverantören, Martin & Servera. Produkter som riskerar att ha metall i sig och är återkallade gäller mellan den 18 och 27 maj, och alltså inte endast i den leverans som skulle användas i dagens lunch. Varbergs kommun har vidtagit omedelbara åtgärder i direkt anslutning till information från aktuell leverantör.

Det har serverats ”färsig soppa” fredagen den 29 maj, lagad på nötfärs som levererades inom de återkallade datumen. Det finns inga indikationer på förekomst av metall i den aktuella soppan eller att någon skulle ha fått det i sig.

Chili con carne har serverats på några få platser idag, men vi vill understryka att det är köttfärs som är använd från annan leverans, och inte från den som omfattats av larmet.

Arbetet pågår just nu med att säkerställa att eventuella kvarvarande förpackningar kasseras.