Sök

2019-03-26

Kickoff för framtidens vård och omsorg

Den 15 mars var det kickoff för Varbergs testverksamheter i EU-projektet Digga Halland. Testverksamheten utgår ifrån den lokala verksamhetens utvecklingsbehov och kan sedan överföras till fler verksamheter.

Två kvinnor brevid en stor bildskärm

Kickoff Digga Halland i mello-tema.

Louise Pihlgren, stödassistent på Ankarvägen, daglig verksamhet och Anna Ginsthammar metodutvecklare berättade om testverksamheten. Med på kickoffen var också andra boenden via länk. På plats fanns också representanter från den regionala projektledningen för Digga Halland med flera.

Testverksamheterna är särskilt boende för äldre på Kungsängen, Limagården och Träslövsvägen 23 samt Söderhöjds servicebostad, Västervägens gruppbostad samt daglig verksamhet på Ankarvägen.

Se film från kickoff och exempel på ny teknik nu och i framtiden Länk till annan webbplats.

Om projektet
Digga Halland är ett halländskt projekt där kommunerna i Halland, Region Halland och Högskolan i Halmstad samverkar med finansiering från Europeiska socialfonden. Projektet Digga Halland ska öka den digitala kompetensen inom vård- och omsorgssektorn genom bland annat enkäter, utbildning, testverksamheter och gemensamt lärande i hela regionen.