varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök


Invigning av Skällinge nya förskola och skola

3 december 2015Kommunen

Den 30 november var det äntligen dags för invigning av Skällinge nya förskola och skola.  De nya fina lokalerna står nu färdiga för barn och elever, som har sin verksamhet inom förskola, skola och fritidshem. 

Efter en period av reparationer och byggnationer står lokalerna äntligen färdiga, vilket personal, elever och barn är stolta över att visa upp och många var där för att få en titt på de nya miljöerna.


I de ljusa och fräscha lokalerna har det skapats fyra klassrum med tillhörande grupprum i stället för många smårum. Det har byggts till en förskola med två avdelningar med ett gemensamt arbetsrum och personalrum för förskola och skola, samt en ateljé som alla verksamheter kan nyttja. En fin och trevlig utemiljö har också utformats utifrån barn och elevers olika behov.


Skällinge samhällsförening överraskade under invigningen verksamheterna med att ge dem en ”scen” som kan sättas upp när den behövs. Även andra gåvor skänktes från både privatpersoner och företag i bygden. Under kvällen hölls det tal av Micael Åkesson, barn- och utbildningsnämndens ordförande, Tobias Ramstedt rektor för grundskolan och Mette Weihard Törnblad förskolechef, utifrån sina olika perspektiv. Förskollärare, lärare och fritidspedagoger visade upp verksamheten genom olika prova-på-aktiviteter och under kvällen gavs tillfälle att ställa frågor om verksamheten.