Sök

2020-01-29

Invigning av laserkonstverket Transmission på Grimeton Radiostation

På World Radio Day, den 13 februari, invigs Världsarvet Grimeton Radiostations nya konstnärliga gestaltning, verket Transmission av Aleksandra Stratimirovic.

Laserkonstverket Transmission vid Världsarvet Grimeton Radiostation

Konstnären Aleksandra Stratimirovic finns på plats under invigningen, liksom Mats Lindström, musiker, som kommer att framföra elektronmusik.

Radioamatörerna kontaktar världen

Under kvällen är radioamatörerna från föreningen Alexander - Grimeton Veteranradios Vänner på plats i amatörradiostationen och sänder ett allmänt anrop om verket Transmission på specialsignal 7S6WRD. Det kommer att finnas möjlighet att kika in där operatörerna sitter och sänder.

Budskap för fred och människors lika värde

Verket består av två laserprojektioner som monterats på ett av radiostationens torn och ska synliggöra radiostationens imaginära kommunikation. Ljuset bildar budskap som bygger på UNESCO:s arbete för fred och människors lika värde. Budskapen knyter också an till temat för World Radio Day, som i år är ”Mångfald”.

Transmission kommer att vara synligt sporadiskt under kvällstid på himlen över Världsarvet Grimeton Radiostation och på ett par mils radie. Produktionen av Transmission är en del av Varbergs kommuns satsning Konst på landsbygden som syftar till att göra konst tillgänglig för fler människor.

Tid: Torsdag 13 februari 17.00
Plats: Världsarvet Grimeton Radiostation, Radiostationen 72, 432 98 Grimeton

Program

  • Camilla Lugnet, vd Stiftelsen Världsarvet Grimeton, hälsar välkomna
  • Bodil Hedberg, konstkoordinator, samtalar med konstnären Aleksandra Stratimirovic om verket Transmission
  • Christofer Bergenblock, ordförande Stiftelsen Världsarvet Grimeton Radiostation, och Lena Språng, ordförande kultur- och fritidsnämnden, inviger konstverket
  • Visning av konstverket och performance - Alexandra Stratimirovic och Mats Lindström
  • Grimeton Veteranradios Vänner livesänder
  • Fika går att köpa i Världsarvets café