varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-02-08

Havsmiljökonferens i Varberg

Varbergs kommun är i dagarna värd för havsmiljöorganisationen KIMO Sveriges årsmöte 2018.

Den 8-9 februari genomför KIMO Sverige sitt årsmöte där huvuddragen för kommande års arbete planeras och föregående år utvärderas, bland annat ser KIMO Sverige tillbaka på värdskapet för internationella organisationens årsmöte som arrangerades av Malmö stad och Lomma kommun under hösten.

Varberg representeras av Miljö och hälsoskyddsnämndens ordförande Martin Bagge samt Anders Bergh tillförordnad förvaltningschef på Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

KIMO Sverige har länge varit engagerade i frågan hur vi ska minska nedskräpningen av havet. Det marina direktivet ger ett bra stöd för att arbeta med marint skräp, men frågan är vilken annan lagstiftning som kan behöva ändras för att situationen ska bli bättre. Det senaste året har KIMO Sveriges arbete med att begränsa mikroplastens spridning och påverkan varit i främsta rummet.

KIMO Sveriges medlemskommuner är Tanum, Sotenäs, Tjörn, Orust, Kungälv, Öckerö, Göteborg, Varberg, Helsingborg, Lomma, Malmö och Simrishamn. Fler kommuner är välkomna att bli medlemmar och delta i arbetet för en livskraftig havsmiljö.

ikon

Nyheter