varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-06-02

Gör något roligt under sommarlovet

Nu är det snart dags för sommarlov. Lovprogrammet innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga. Vad sägs om vattendisco på Simstadion, barnteater i Societetsparken eller Medeltidsdagar på Fästningen? Missa inte heller sommarens alla läger.

När solen skiner är Simstadion ett perfekt utflyktsmål. Här är det vattendisco, vattengympa och Aqua extreme flera dagar i veckan. På lördagar är den populära hinderbanan på plats, kom och busa!

Lär dig något nytt

Många föreningar arrangerar läger och sommarskolor under lovet. Lär dig något nytt och träffa massa nya kompisar. Vad sägs om seglarskola, golfskola, matskola eller friidrottsskola? Ofta krävs inga förkunskaper och utrustning finns att låna. Du kan också vara nära djur och natur på lantgårdsläger eller friluftsläger. Andra föreningar har aktiviteter utspridda över sommaren. Lär dig att åka vattenskidor eller spela bridge. Den 19 och 20 juni arrangerar Kulturhuset Komedianten sommarhäng med böcker och bad för den som är 11-13 år. 

Sommarens höjdpunkter

I sommar arrangeras också en rad stora evenemang. Missa inte Pride Varberg den 1 juli eller Hallifornia den 20-22 juli. I början av juli är det också Medeltidsdagar på Varbergs Fästning och i augusti arrangeras spelkonventet Warcon i Varberg.

När regnet faller

Regniga sommardagar passar ett besök på Kulturhuset Komedianten bra. Mys i sagorummet, rita och låna en massa bra böcker. Läs 10 stycken och var med i bibliotekens sommarläsningstävling! I Konstverkstan kan man delta i sommarens stora konstworkshop som är inspirerad av Knutte Westers utställning i Varbergs Konsthall.

Familjeföreställningar

Societetsparken kommer att gästas av den prisbelönta barnfavoriten Emma Nordenstam som sjunger låtar lika svängiga, sorgliga och roliga som livet självt. Här spelas också Barnteater Varför gråter pappan? en humoristisk, lekfull och allvarsam föreställning om känslor, baserad på Kristina Murray Brodins bok.

Sommarlovsprogrammet är sammanställt av kultur- och fritidsförvaltningen. Arrangörerna är både kommunen, kulturinstitutioner, föreningar med flera. De flesta av kommunens aktiviteter är kostnadsfria men några kräver föranmälan.

Se hela programmet på www.varberg.se/lov

Ha en riktigt härligt sommarlov!

ikon

Nyheter