varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-10-16

Funktionsnedsättningar i fokus under Äppelveckan

Under vecka 43 är barn och unga med funktionsnedsättningar i fokus på Kulturhuset Komedianten. På programmet finns bland annat ADHD-lådan, läshunden Molly, och en clownföreställning. Alla är välkomna – med eller utan funktionshinder.

På Äppelhyllan finns olika slags media för- och om barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, här finns också en hylla för anhöriga med böcker som kan inspirera, tipsa och stödja.

För fjärde året i rad arrangeras nu Äppelveckan då äppelhyllan och dess målgrupp är i fokus. Alla är välkomna på aktiviteterna.

- Äppelveckan handlar dels om att ge stöd, information och roliga upplevelser till familjer med funktionshinder. Men det handlar också om att öka kunskapen och förståelsen kring funktionshinder hos samhället i stort, säger Fredrika Sjöberg, bibliotekarie och ansvarig för Äppelveckan.

Hur är det att ha ADHD?

Under Äppelveckans tisdagseftermiddag har kulturhusets besökare en unik chans att prova ADHD-lådan. Det är en digital upplevelse som på ett gripande sätt illustrerar vilka utmaningar olika vardagssituationer kan medföra för personer med ADHD.

- De flesta av oss känner någon med ADHD, det kan vara en vän, släkting eller kollega. ADHD-lådan ger en unik insikt i hur det är att leva med ADHD och jag skulle rekommendera alla att prova, avslutar Fredrika Sjöberg.

Under Äppelveckan blir det även sagostund med hund, öppet hus med BUP, konstworkshop och föreläsning om lågaffektivt bemötande. (Den sistnämnda är redan fullbokad.)

Ladda hem hela programmet här. Pdf, 622.5 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 622.5 kB)