Sök

2019-06-26

Fler utbildas i ansvarsfull alkoholservering i Halland

Ett aktivt arbete för minskat våld kopplat till alkoholservering på krogen. Det är målet när kommunerna och polisen tillsammans med restaurangbranschen håller utbildning i ansvarsfull alkoholservering

– Syftet med utbildningen Ansvarsfull alkoholservering är att minska våld och berusning på och omkring restaurangerna, säger Helén Albino Andersson tillståndshandläggare i Varbergs kommun.

Utbildningen i Ansvarsfull alkoholservering medverkar till att skapa en krogmiljö som känns välkomnande, trygg och säker för både gäster och personal. Genom utbildningen blir krögare och personal mer medvetna om sitt ansvar och möjligheterna att förebygga våld och skador.

– Med mindre berusade personer blir det en trevlig miljö för gästerna och en god arbetsmiljö för serveringspersonalen. Utbildningen handlar om att alkoholserveringen på våra krogar och uteställen i Halland ska ske med ansvar och medvetenhet, säger Richard Hiller som är kommunpolis i Varberg.

Första utbildning i Ansvarsfull alkoholservering var den 17 och 18 juni i Falkenberg med deltagare från Varbergs och Falkenbergs kommuner. Fler utbildningar kommer framöver.