varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-03-12

Festligt när Varbergs teater återinvigdes

Nu är Varbergs teater återinvigd med pompa och ståt. Under det sex dagar långa firandet bjöds det på ett varierat program med allt från föreläsningar och författarbesök till konserter och guidade visningar i de nyrenoverade lokalerna. 

Efter månader av varsam renovering var det äntligen dags att åter slå upp portarna till Varbergs teater.

Med sina sprillans nya stolar, nyrestaurerade takmålningar och nya ekgolv är teatern vackrare än någonsin.

Under hela inigningsveckan har allmänheten haft möjlighet att njuta både av den tidsenliga atmosfären och ett varierat program på scen.

Stort tack till alla er som har varit med och firat vår vackra teater under veckan! 


Renoveringsarbetet

Renoveringen startade augusti 2017 och syftar både till att modernisera lokalerna och att återställa dem så nära sitt originalskick som möjligt. Takmålningen har återställts till ursprungligt skick med hjälp av modern teknik för att ta fram originalfärger. Tak, balkong och ridå har restaurerats och även väggar och dörrar har fått ett mer tidstypiskt utseende. Vävtapeten är borta och väggarna har fått en roströd färg. De gamla biostolarna som sattes in i samband med den senaste renoveringen på 80-talet har bytts ut mot specialritade teaterstolar som är framtagna för att efterlikna originalstolarna samtidigt som de möter samtida behov av bekvämlighet.

Framöver kommer Varbergs teater att vara bättre rustad för att ta emot större produktioner. Den har bland annat fått en hiss och bättre lager- och lastutrymmen i och med en ny tillbyggnad. Arbetet med att färdigställa tillbyggnaden bakom scenen pågår fortfarande.