Sök

2019-04-26

Dramaprojekt ger inspiration och glädje

20-25 maj startar ett projekt inom drama och hälsa i Varberg. Projektet vänder sig till personer med funktionsnedsättning som har ett intresse av drama. Torsdagen den 18 april var det upptaktsträff i Studiefrämjandets lokaler i Varberg.

Två kvinnor i närbild

Ulrika Mickels Nord som är dramapedaogog och projektledare Marie Sandberg.

Projektet kommer ha en dramapedagog som kommer hålla i olika dramaövningar och deltagarna kommer också repetera in en pjäs som spelas upp inför publik. Samtidigt kommer de att få pröva på yoga, samarbetsövningar, lagsport, musikquiz med mera.

Marcus Johansson, Micki Johansson samt Ingrid Sjölin som deltar i projektet ser fram emot dramakursen.

- När jag fick reda på detta tänkte jag på vad roligt det hade varit att gå det här som jag tycker om men inte brukar göra. Det är också roligt att lära känna nytt folk, säger Marcus.

Micki och Ingrid konstaterade att de tycker det är supercoolt med kursen som de nu ska gå inom drama.

Satsning för rikare liv

Projektet Drama- och hälsokurs kommer att genomföras på Katrinebergs folkhögskola med hjälp av projektledare, dramapedagog, hälsopedagog, elever och stödassistenter. De som deltar kommer att sätta upp en föreställning som äger rum lördagen 25/5 på Falkhallen i Falkenberg. Mer information om föreställningen kommer från Studiefrämjandet.

- Vi ser att denna typ av insatser bidrar till utveckling för våra deltagare, att de får ökad självkänsla, rikare fritid och ett hälsosammare liv, säger projektledare Marie Sandberg.

Satsningen är möjlig genom ett samarbete mellan Varbergs kommun (Varbergs omsorg), Studiefrämjandet och att kultur i Halland, en enhet inom Region Halland bidrar med medel till projektet.