Sök

Dialogverkstad om Varbergs nya stadsdel

22 maj 2014Kommunen

Lördagen den 24 maj flyttar medborgardialogen om stadsutvecklingen ut på stan. I en öppen dialogverkstad i Brunnsparken kan du spåna idéer om den nya stadsdelen, rita ett framtidsvykort eller vara med i en namntävling.

Medborgardialogen om Varbergs stadsutveckling är i full gång. Under denna och nästa vecka träffar kommunen och dialogkonsulten Sweco kommuninvånare och andra som vill vara med och påverka stadsutvecklingen. Det är närmare 600 personer som visat intresse för att vara med i en workshop om innehållet i den nya stadsdelen.


- Gensvaret har varit fantastiskt! I grupperna träffar vi både ungdomar och vuxna som bor runt om i kommunen eller har koppling till Varberg på annat sätt. Men det finns fler sätt att påverka innehåll och funktioner i den nya stadsdelen: nu på lördag bjuder vi till exempel in till en spännande dialogverkstad i Brunnsparken dit alla är välkomna, berättar Emelie Göransson som är projektsamordnare för medborgardialogen.


I dialogverkstaden, som kommer att vara öppen mellan klockan 10 och 14 på lördag, kommer mycket att hända: du kan skicka ett vykort från framtiden, berätta med ord eller bild på en klotterkarta eller fundera ut ett namn till den nya stadsdelen. Representanter från kommunen och Sweco finns på plats för att ta emot dina tankar och förslag.


Välkommen!


Plats: Brunnsparken, Varbergs centrum (Vid regn flyttar dialogverkstaden in i Gallerian.) Tid: Lördagen den 24 maj, klockan 10-14.