Sök

2019-04-24

Dansens dag firas i hela Varberg

Lördagen den 27 april firas Dansens dag på Varbergs gator och torg. Det blir en underbar dag då vi hyllar dans och rörelse. Programmet bjuder på något för alla åldrar och det blir allt från dansuppvisningar och workshops till utomhusbio (självklart med danstema) och godisregn.

Två streetdansare på en brygga 

Den 27 april går Varbergs kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Kultur i Halland och Varberg Handel ihop och arrangerar Dansens dag i Varberg.

- Dans är väldigt mångsidigt och kan vara både konst och motion. Det är också en fantastisk möjlighet till gemenskap över åldersgränser, kulturskillnader, ekonomisk status och funktionsvariationer. Att kunna erbjuda varbergarna ett fullspäckat event på torget och skapa gemenskap kring ett så glädjefyllt ämne känns jätteroligt, säger Angelina Sahlgren Söder, ungdomsutvecklare på Centralen och dans- och musikallärare på Kulturskolan.

Stor spridning i programmet
Dansens dag har ett långt och varierat program med flera dansuppvisningar, modevisning, två filmer som visas på utomhusbio (Happy Feet och Flashdance), danceoke, koreografitävling och workshop. Och självklart finns det utrymme för alla som vill att dansa - vare sig man är proffs eller lekman.

- Det var viktigt för oss att få ihop ett program som kan passa för alla men också att lyfta fram dansen som är så bubblande aktiv i Varberg, säger Catherine Ungberg på Studieförbundet Vuxenskolan.

- Det finns ett starkt intresse i Varberg för just dans, på professionell nivå, som hobby och som publikt. Dansen är ett sätt för många att uttrycka känslor och med Dansens Dag vill vi låta alla ta del av dansen på sitt sätt, fortsätter hon.