Sök

2019-03-04

Dags att nominera till kommunens nya hållbarhetspris

Vet du någon som visar engagemang och tar initiativ för hållbar utveckling? Då kan du nominera hen till Varbergs kommuns nya hållbarhetspris!

Hållbarhetspris 2019

Varbergs kommun har delat ut sitt miljöpris sedan 1992. Nu stärker vi hållbarhetsperspektivet, ger priset ett nytt namn och höjer prissumman till 15 000 kronor. Vem tycker du är en värdig vinnare av Varbergs kommuns hållbarhetspris 2019?

En uppmuntran till initiativ för hållbar utveckling

Som ekokommun har Varberg en ambition att gå före, dela med sig av erfarenheter och lyfta fram goda exempel. Hållbarhetspriset är ett sätt att uppmuntra engagemang och goda initiativ som bidrar till en hållbar utveckling, ur ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv.

Förra årets vinnare var Limabacka kvarn och såhär kommenterades priset av Andreas Nielsen, en av företagets ägare:

”Det är det finaste priset man kan vinna i den kommun man verkar i. Att även mindre aktörer som vi får denna utmärkelse och uppmärksamhet för vårt arbete känns både hoppfullt och inspirerande – vi är otroligt glada för detta.”

Kriterier för att vinna priset

Hållbar utveckling bygger på tre dimensioner: miljö, ekonomi och den sociala dimensionen. Det nya hållbarhetspriset kommer att delas ut för insatser som bidrar till att upprätthålla livskraftiga ekosystem, en hållbar resursanvändning och ett välmående samhälle.

Kommunfullmäktige har beslutat att juryn ska premiera insatser som

  • kan tjäna som goda exempel, nu och i framtiden
  • kännetecknas av originalitet och nytänkande
  • präglas av engagemang och handlingskraft.


Hållbarhetspriset delas ut till privatpersoner, föreningar, företag eller organisationer. Årets jury består av representanter från kommunstyrelsen, kultur- och fritidsnämnden, miljö- och hälsoskyddsnämnden, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden och Varbergs FN-förening.

Så här nominerar du

Allt du behöver veta om priset och hur du nominerar finns att läsa på varberg.se/hallbarhetspriset. Sista nomineringsdatum är den 31 mars 2019.