Sök

2018-11-16

Årets medarbetarpriser delas ut den 3 december

För femte året i rad delas priserna Årets kreativa medarbetare och Årets värdskapare ut till medarbetare i kommunen som inspirerar andra i visionens anda. Nytt för i år är dessutom ett tredje pris till Årets jämställare. 

Kommunens vision* omsätts i handling genom verksamhetsidén Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Alla kommunens medarbetare har under hösten kunnat nominera en eller flera kollegor som man tycker visar vägen mot visionen genom nytänkande, framåtanda, kunskap och mod.

Totalt har ett trettiotal nomineringar kommit in och nu väntar juryns arbete. Den 3 december ska årets vinnare tillkännages på en gemensam lunch på Varbergs stadshotell, dit alla nominerade är inbjudna.

- Vi vet att det varje dag görs fantastiskt fina insatser för kommuninvånarna i vår verksamhet. Tanken med de tre utmärkelserna är att medarbetare som tar extra stora kliv i visionens anda ska lyftas fram och få inspirera fler, säger kommundirektör Carl Bartler.

Att man imponeras och inspireras av sina kollegor är tydligt i de nomineringar som kommit in. Det känns positivt att arbetskamrater tar sig tid att uppmärksamma och lyfta varandra, tycker personaldirektör Kristina Taremark:

- Nomineringarna sträcker sig över vitt skilda områden och visar på bredden i kommunens uppdrag. Inte minst märks att visionens verksamhetsidé kan omsättas på många olika sätt, vilket är väldigt inspirerande!