Sök

2020-01-27

Almers skola vidare till semifinal i Vi i femman

Två klasser från Varberg kom i år med i kunskapstävlingen Vi i femman. Båda från Almers skola. Till veckan väntar semifinal och det kan bli så att klasserna möts i finalen.
- Det är såklart lite tävling mellan dem men vi alla tycker att det är jätteroligt att det har gått så bra, säger Jakob Eklöf, klasslärare för 5B.

Jakob Eklöfs klass 5B på Almers skola är vana vid frågesport. Varje vecka utmanar han eleverna i ett par frågor och i december fick traditionen resultat. Av de 53 000 femteklassare som i år deltog i uttagandet till tävlingen Vi i femman så valdes 400 elever ut. Fyra av dem går på Almers skola i Varberg. Elevernas klasser har haft bäst genomsnittspoäng i Halland och de två elever som tävlar är de som hade högst resultat i klassen, alltid en kille och en tjej.
- Vi är såklart väldigt glada och stolta över att vi kom med. Jättekul dessutom att två av tre klasser på skolan tog sig vidare, menar Jakob Eklöf.

De båda klasserna har hunnit ha varsin tävling och de gick båda segrande ut från radiohuset i Halmstad. Imorgon och på torsdag väntar lokala semifinaler för klasserna och de är både taggade och nervösa.
- Jag känner mest glädje över att se elevernas lycka och självförtroende som växer. Jag kan faktiskt inte komma på något negativt med tävlingen alls. Gruppsammanhållningen har stärkts, de har verkligen blivit ett vi och dessutom lär de sig massor. Eleverna har en chans i livet att tävla i Vi i femman och jag tycker att alla lärare borde hjälpa dem att ta den, menar Jakob Eklöf.
- Ja precis, tävlingen gör att klassen blir mer sammansvetsad. De gör en rolig sak tillsammans som de kommer att minnas länge, säger Emilia Nilsson, klasslärare för 5A på Almers skola.

På torsdag kväll får vi veta vilka två lag som möts i den lokala finalen den 4 februari. Kanske blir finalen en kamp mellan två klasser på samma skola.
- Nu laddar vi för fullt genom att följa nyheterna och göra en hel del quiz i klasserna. Om både 5A och 5B vinner sin semifinal kommer de att mötas i final. Det känns roligt såklart men vi tar en tävling i taget och sen får vi se hur det blir, berättar Emilia Nilsson.

Lyssna på de lokala finalerna på P4 Halland, tisdag och torsdag klockan 17-18.
Stort lycka till önskar vi 5A och 5B på Almers skola.