varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Härlig havsbris, glädje och bus

Tänk att bli bemött av glada ansikten varenda dag man kommer till jobbet. Det är inte alla som får uppleva den härliga känslan men det fick jag göra denna sommar.

Utsikt från paviljongen på handikappbadet

Härlig utsikt från paviljongen på Kåsa. Foto Elin Blom

Jag jobbade vid handikappbadet ute på Kåsa de tre sista veckorna innan skolan började. Jobbet kan ha varit bland det roligaste jag gjort under mitt artonåriga liv.

Tänk att få den fantastiska möjligheten att få jobba precis vid havet och i solen i tre veckor speciellt i sommarstaden Varberg.
Det var jag och tre stycken till sommarjobbare som jobbade samma period. Arbetstiderna var varierande och vi hade ett rullande schema.

Arbetsuppgifterna bestod i första hand hålla ett extra öga på omsorgstagarna som alla hade glimten i ögat. Vi hade även uppgifter så som att hjälpa till i kiosken, parkeringsvakt, sköta handikapp hissen upp och ner i havet och städa paviljongen som vi hade som sällskapsrum.

I kiosken sålde vi dricka, enklare måltider och glass i mängder. Det märktes att man hade sommarlov då det där med att räkna pengar var lite jobbigt även för en som går teknikprogrammet i vanliga fall.

En dag jag kommer ihåg lite extra från mitt sommarjobb var en solig eftermiddag första veckan då det var det planerat att vi skulle spela beach volley med omsorgstagarna. Det blev mycket skratt och bus. Spelet bestod till större del av servar men vad gjorde det, vi alla hade roligt.

Vädret hade kunnat vara bättre de två sista veckorna men då kunde man sitta inne i paviljongen, umgås och titta på den härliga utsikten.

Från början var jag lite panikslagen. Hur skulle jag hantera omsorgstagarna och vad skulle dom tänka om mig?

Till slut kom jag på det, var dig själv och sprid glädje!

Elin Blom

ikon

Kontakta oss

Feriesamordnare

Madeleine Hansson

076-898 86 95

madeleine.hansson@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter