varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

”Fröken, fröken!”

Varje morgon möttes jag av barn som kom springandes till dörren, ropade mitt namn och kramade om mig. Finns det något bättre sätt än så, att börja dagen på?

Max sitter och målar med vattenfärg i en limstiftsliknande flaska.

Max sitter och målar med en väldig fiffig uppfinning, nämligen vattenfärg i en limstiftsliknande flaska. Bild: Martina Sylwan Gustafsson

Under tre veckors tid befann jag mig på Prästakullens förskola, på en avdelning med barn mellan 1– 4 år. Redan första dagen kände jag mig fantastiskt välkommen och respekterad utav både barn och personal.

Jag kom snabbt in i deras rutiner och fick förtroende. Som dagisfröken får man göra en rad olika grejer som inte har med lek att gör, t.ex. så fick jag hjälpa till vid både frukost och lunch och torka de små snoriga näsorna men även läsa för dem äldre barnen vid vilan. Men lek var självklart en väldigt stor del och jag kände mig verkligen som ett barn igen, samtidigt som jag för första gången verkligen blev behandlad som en vuxen med ansvar.

Under sommaren vill man gärna vara ute i det fina vädret och det finns nog inget bättre sommarjobb än som dagisfröken då. Man får vara ute, samtidigt som man är med fantastiska barn som vill att man ska knuffa fart på gungan, sparka boll, leka tagen eller ha en famn öppen för dem.

Under dessa korta veckor fick jag lära känna barnens styrkor och svagheter och verkligen inse att alla har olika personligheter. För vissa var det svårare att ge mig samma tillit som den ordinarie personalen och för vissa var det väldigt enkelt.

Det var väldigt kul att se hur kreativa de är. Om de stötte på något problem i t.ex. ett spel eller i sandlådan så kom det väldigt snabbt med en bra och enkel lösning som vi vuxna aldrig skulle komma på.

Martina Sylwan Gustafsson

ikon

Kontakta oss

Feriesamordnare

Madeleine Hansson

076-898 86 95

madeleine.hansson@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter