varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Ett betydelsefullt arbete som ger mycket tillbaka

En promenad i samhället, ett samtal, en omgång Fia Med Knuff. Kanske låter arbetsuppgifterna för dig som kvalitetshöjare inte särskilt märkvärdiga, men aktiviteterna kan bli veckans höjdpunkt för den som behöver vård dygnet runt.

Spelar fiaspel

Fia med knuff var populärt bland de boende. Foto: Anna Andersson

Att jobba som kvalitetshöjare inom äldrevården innebär att du är en extraresurs med uppgift att sätta guldkant på de gamlas vardag. Jag fick möjligheten att arbeta på två olika avdelningar på äldreboendet Videbo i Veddige. Varje grupp bestod av mellan femton till tjugo goa, äldre människor som av olika anledningar behövde vårdas på äldreboende. Det handlade om att möta alla de olika intressen som fanns bland dem. En äldre dam med starkt nedsatt syn uppskattade att jag läste tidningen och beskrev noggrant hur bilderna såg ut. En skojfrisk man skrattade högt när han efter vissa mindre tillåtna metoder vann ett parti Fia med Knuff. Bakning var uppskattat av de flesta boende och att bara småprata likaså.

Det jag uppskattade med jobbet som kvalitetshöjare var att jag fick ta egna initiativ och själv komma med idéer om vilka aktiviteter jag skulle leda för de boende. Mellan aktiviteterna fick jag även chans att både hjälpa till vid måltider samt lära mig en del om hur vården av de gamla går till. Härliga arbetskollegor tillsammans med tacksamma äldre gjorde att de tre veckorna som kvalitetshöjare gick jättefort. Jag trivdes bra och kan mycket väl tänka mig att jobba med något liknande i framtiden. Om du tycker att jobbet som kvalitetshöjare låter intressant så tveka inte, skicka in din ansökan redan idag! Du kommer inte att ångra dig!

Av: Anna Andersson

ikon

Kontakta oss

Feriesamordnare

Madeleine Hansson

076-898 86 95

madeleine.hansson@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter