Sök

Feriearbete för gymnasiet åk 2

Varbergs kommun erbjuder dig som är född 1999 och/eller går i årskurs 2 möjlighet att söka feriearbete.

Du skall vara folkbokförd i Varbergs kommun och ha sökt men inte fått något annat sommarjobb. Du får arbeta under 3 till 4 veckor, 4,5 till 6 timmar/dag eller enligt överenskommelse (max 90 timmar).

För asylsökande och de som ingår i flyktingintroduktionen och ensamkommande kommer endast de med PUT erbjuds feriearbete.

Ansökan för feriearbete 2017 är nu stängd och matchning pågår.

I år finns följande alternativ:

Administration

Här kommer du arbeta med fakturahantering, övriga kontorsrelaterade uppgifter och arkivarbete.

Barn och fritid

Vattensportläger: Här kommer du att vara hjälpledare och hjälpa barnen i vattnet när de provar olika vattensporter, du skall vara driven, simkunnig och ha vattenvana.

Hallifornia: För att jobba med Hallifornia krävs det att man tar initiativ och har en positiv inställning. Du kommer att få arbeta med att sätta upp tält, informationsbås, sittplatser, agera parkeringsvakt, viss städning, svara på frågor från besökare, hjälpa utställare m.m.

Sommarläger Warbergs IC: Här kommer du att arbeta med kioskförsäljning, enklare städ och hjälpa till när deltagarna skall äta lunch.

Sportsommar: Är ett projekt vars syfte är att introducera ungdomar i ledarskap. Genom en veckas utbildning i ungdomsledarskap, Första hjälpen, krishantering och trafiksäkerhet som direkt följs av ett tvåveckors sommarjobb som ledare på idrottscampet Sportsommar.

Matskola: Här kommer du att arbeta som hjälpledare där du skall lära barn laga mat och hålla i aktiviteter och lekar.

4H:s Lantgårdsläger: Här kommer du att arbeta som hjälpledare där du skall hålla i aktiviteter för barn inom friluftsliv och med djur.

Barnomsorg

Förskola eller fritidshem:
Här kommer du att få vara kvalitetshöjare på en förskola eller fritidshem. Du blir en extra hand, två extra ögon och ett extra knä i det dagliga arbetet med barnen.

Arbetet kräver att du är ansvarstagande och tycker om att jobba med barn. Du får också vara beredd på att hjälpa till med mat eller städning. Skriv i ansökan om du har någon erfarenhet av barn.

Alla som ska arbeta med barn måste lämna ett utdrag ur rikspolisstyrelsens belastningsregister. Blankett får du samtidigt som jobberbjudandet

Fästningen

Varbergs fästning
På fästningen klär du dig i tidsenliga 1600-talskläder och deltar i de dramatiserade vandringarna, där du får spela olika roller. Du kan också få arbeta som guidemedhjälpare i vandringen, eller hjälpa till i museets verkstad för barn.

Du kommer att möta och agera inför hundratals besökare varje dag och även få svara på allehanda frågor från turister. Du bör därför vara utåtriktad, glad, tycka om att agera inför en publik och vara punktlig. Om du är teaterintresserad och språkkunnig är det ett extra plus.

Kulturarbete

Biblioteket: Här kommer du att få arbeta med bokuppsättning, hyllstädning m.m. Hjälpa till vid tillfälliga Pop-up bibliotek samt vara en hjälp vid språkcafé varje Torsdag.

Kulturavdelningen: Här kommer du att få hjälpa till med konstworkshops för barn och unga, göra besöksundersökningar ute på stan och i kulturhuset.

Gatumusikanter: Kultursommarjobbare som gatumusikanter i en ensemble. De kommer att spela en repertoar på biblioteket, allmänna platser och på andra kommunala inrättningar.

Service

Fastighetsskötsel/Trädgård: Här kan Du jobba med ogräsbekämpning, gräsklippning, fastighetsunderhåll, städ och renhållning.
Jobbet kräver att Du är ansvarstagande, tycker om att jobba med kroppen och vara ute i friska luften.

Hjälpmedelsservice: Rekonditionering av hjälpmedel samt leverans av hjälpmedel till särskilt boende och privata hem.

Kost och städ: Disk, servering. Lokalvård och enklare köksarbete.

Turistbyrån: Här kommer du att få arbeta med påfyllning och distribution av broschyrer, enklare butiksarbeten/försäljning och eventuellt enkätundersökning.

Vård och omsorg

Kvalitetshöjare:
Här kommer du att få jobba med äldre människor som bor på äldreboende, så kallat särskilt boende.
Du kan också jobba med vuxna/unga funktionsnedsatta i deras boende eller dagverksamhet.

Som kvalitetshöjare gör du det där lilla extra som förgyller vardagen för vårdtagarna som exempelvis promenader, högläsning, baka en kaka och småprata men även hjälpa till med matning eller påklädning eller delta i planerade aktiviteter.

Det här jobbet kräver att du är intresserad av människor och kan ta egna initiativ. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som inte fyllt 18 att få pröva på arbete inom vården. Arbetsperioder varierar över hela sommaren. Arbetsplatser finns även utanför centralorten.

Vad tyckte de som feriearbetade 2013 - 2016?

Vill du höra andras berättelse om sitt feriearbete? Klicka på länkarna nedan.

Feriearbete 2016

Feriearbete 2015

Feriearbete 2014

Feriearbete 2013

ikon

Kontakta oss

Arbetscentrum

Susvindsvägen 3

432 32 Varberg

0340-887 55

feriearbete@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter